Редактор: e-mail: Кадър: БНТЗдравният министър Костадин Ангелов даде брифинг минути след като

...
Редактор: e-mail: Кадър: БНТЗдравният министър Костадин Ангелов даде брифинг минути след като
Коментари Харесай

Ангелов: Бройката на желаещите да се имунизират се увеличава. Скоро ще има ваксини за всички българи

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Българска национална телевизия

Здравният министър Костадин Ангелов даде брифинг минути откакто новата партида ваксини дойде в България.

" След като приключим с първа фаза на имунизиране, в която попадат българските медици, това ще е до седмица-две, ще стартираме незабавно с втората фаза - домовете за възрастни хора и българските учители. Предстоят срещи, с цел да установим броят на искащите от домовете - те са общо 15 000 души, като има и 11 000 личен състав. На 6 януари чакаме разрешението на европейския регулатор за втората ваксина на " Модерна " и стартирането на дистрибуцията й. Бройката на искащите да се имунизират се усилва. Българските жители да бъдат спокойни, че всеки, който има потребност от ваксина, тя ще му бъде обезпечена ", разяснява проф. Ангелов.

" Успяхме да пречупим кривата на заболеваемостта. Вече сме 24-ти по заболеваемост в Европейски Съюз, на трето място по смъртност. Отчитаме напредъка ни като резултат от противоепидмичните ограничения. Благодарим на жителите, които съзнателно съблюдават ограниченията. Масовата имунизация се чака февруари-март, когато ще имаме огромен брой дози ", сподели още здравният министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР